1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

Publicat per taxidriver | 27 Nov, 2006
Aquets d´alitalia ens vam tindre tot el dia sense menjar. El viatge Bcn-roma com era la mati una magdalena, al mig dia buscant la smoking room no vam poder menjar a Fiumicino i el viatge a Sofia com era a la tarda també una magdalena, tela! Arribem a Sofia morts de gana.
A sobre el avió va sortir amb enrederiment de Roma per culpa dels registres als passatgers
Ja estem a Sofia (amb accent a la o) Sooofia així es pronuncia, el Isidro l´hi va fer fotos a l´avio i quan l´hi anava a fer al cartell del aeroport, l´hi van cridar l’atenció, no es pot fer fotos, quin país!
On ens va deixar l´avió era davant la terminal amb duana i com hi havia cua ens quedem fora al carrer esperant que  passi la cua i aprofitem per encendre un cigarro i segona bronca en poca estona no es pot fumar ni al carrer, tot son prohibicions aquí.
La temperatura fresqueta uns 8 graus però abrigat no tenies fred, mes aviat calor, això si les orelles s et quedaven glaçades.
En el autobús que et portava al avió a Roma i al avió ja ens vam donar compte que les noies Búlgares eren interesants, molt interesants.
Per fi passem duana, passaports, feia anys que no passava aquet tràmit, es feia estrany i allà mateix darrera de la duana arribàvem les maletes, arribàvem al seu ritme, es clar. Van trigar molt.
Mentrestant tant vam mirar de canviar alguna cosa de moneda, allà mateix de la duana hi ha un xiringuito per canviar.
Primera tangada del viatge!!!
El peu oficial de leva es de 1.96. A tot arreu vam comprovar mes tard que el canvien a 1.95(em sembla just)però allà i amb el desespero de que no teníem res en moneda Búlgara, ni per agafar un taxi, vam tindre que canviar una mica.
Ens van canviar a 1.60 joder que cabrons!!

Com no saps que fer…perquè et veus entrant al país sense un duro…Sort que vam canviar poquet, nomes obrir la porta del lloc de les maletes et trobes un lloc que et canvien a 1.80 i a la city ja es normalitza.
Vam aprofitar el temps d´espera de les maletes per comprar tabac al duty free, cartrons a 11euros nomes.
Nomes sortir d´allà, al hall del aeroport, et venen els taxistes (piratas)a per tu, no tens temps de res t´atavalan….jo pràcticament no recordo com era la terminal d´arribades.
El primer taxista pirata que se´ns apropa ,un home gran ens ofereix taxi a Sofia per 49levas!(25e)L´Isidro va dir que no. El tio insistia, tot legal deia, amb factura i tot. que no!
El segon ens ofereix el mateix trajecte per 20 levas!(10e)que entre 2 ens tocava a 5 euros a cada un i ens va semblar be i vam acceptar tot i saber que ens estaven tangant!
Sortim de la terminal i veiem que la parada de taxis s´allunya de on anem nosaltres…i per fi arribem a un pàrquing i allà ens obra un Polonez vell com ell sol, i sense estar pintat de taxi ni res un cotxe particular i cap a SOFIA.

MOLT XERRAIRE l´home, es deia Mitko, un pirata, ens deia si no l´hi havíem portat un souvenir per ell, tindrà cara el col·lega.
Al final l´hi vam dir quina era la nostra feina perquè no es passes, va afluixar una mica el pollo. Em va regalar ell a mi un encenedor del Levsky. Perquè l´hi vam preguntar que ens costaria anar a Plovdiv (140km)en taxi,85euros volia i una me! Ens va donar el telèfon i tot perquè el truquéssim.
Una dada, el dia de tornada, el taxi oficial del Hotel al Aeroport ens va costar nomes 6.75 levas!!!o sease uns tres euros. Que cabron en Mitko!!
Al entrar al hotel tornem a sembla en Pajares i el Esteso, ens vam fotre un lio i uns cops que vaig rebre jo amb la porta giratòria…que ni Paco Martínez Soria, el de recepció i el botones s´aguantaven el riure.
Cap problema amb els papers i cap a l´habitació, l´ascensor com els d´abans, sense porta entre la paret i el compartiment, i molt ràpid això si.
Els botons del ascensor 1,2,3 normals i la planta baixa era una n quadrada, símbol de nula (o en búlgar)i després hi havia un altre numero o lletra en ciríl·lic que va resultar ser el boto per el menjador.
L’habitació de collons, dos llits, una sala amb sofàs i tele…dutxa sense plat..(una guarreria) però molt net tot.

By xxavigr

Travel planner y Blogger des de 2005, viatger incansable decidit a no quedar-se en un destí definitiu per el moment i que en aquesta nova etapa de la meva vida estic disposat a veure tot allò que em falta o fins em donin les forces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.