1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

Filipopolis es el nom original de Plovdiv, fundada l any 342 A.c. On era l´antiga ciutat de Peneropolis.
Filipopolis era una ciutat Tracia però fins l´any 815 no va passar a mans dels Búlgars, mes tard va ser propietat dels Bizantins fins a tornar a ser Búlgara, mes tard va tornar a mans dels Bizantins i també va passar per mans dels Otomans, total un munt de cultures van deixar la seva petjada aquí.
Amb el que esperàvem veure moltes coses però aquets Búlgars passen molt dels turistes i ho tenen tot molt deixat de la ma de deu i es complicat, a mes el nostre estat aquell dia era deplorable, sense dormir i de baixon de la borratxera, l´ho unic que vam fer va ser arrossegar-nos per una ciutat que no mereix que un perdi mes d un mati allà.
Nomes arribar vam agafar un taxi i cap l’amfiteatre roma.

El puto taxista ens va tangar, a nosaltres, a 2 taxistes amb mes de 35 anys d’experiència entre els dos!!!

El taxímetre aquell ja vaig veure jo que estava enganxat amb cinta aïllant, els cables.

A Sofia tots els recorreguts en taxi no arribàvem a un euro, aquí el taxímetre anava que te les peles, vam arribar al amfiteatre amb 12 levas, o sease que amb 6 euros!!
No vam dir res, com era un altre ciutat, igual els preus son diferents, de fet el cartell de preus que tenia al vidre era diferent que els de Sofia, després fixant-me amb altres taxis, els preus eren com a Sofia.
El amfiteatre, maco, conservat, però no es pot visitar, estar vallat, una cosa maca que tenen i no ho deixen veure.


El amfiteatre esta situat a un turonet a dalt de la ciutat, rodejat de carrers on que com a tota Bulgària no estan asfaltats si no empedrats


amb figuretes per el mig del carrer


Per aquí dalt hi havia una església ortodoxa, diferent de les de Sofia.

I on curiosament el “pope” que feia la missa era un que el dia anterior havíem vist als voltants de la catedral Sveta a Sofia.

Vam seguir passejant per Plovdiv i al centre ens vam trobar el tros mes modern, un carrer semblant al carrer del Mar de Badalona, ple de botigues i bastant modernes.

 

 

 

 

a un costat i l´altre del carrer hi havia unes places bastant grans.

També vam veure que a Plovdiv els taxis son com a Sofia.


Continuàvem arrossegant-nos per Plovdiv, i per fi vam trobar les restes Romanes però com l’amfiteatre impossible visitar-les


Farts de caminar i no poder veure res vam buscar un lloc per dinar i ho vam fer a un Xino, però a una merda a xino, que dolent estava tot, ens vam deixar la tira de menjar allà.
No era el nostre dia, tot ens estava sortint fatal i no estàvem en condicions. Així al acabar el dinar un altre volteta per Plovdiv.


I ja farts de Plovdiv i el nostre lamentable estat, taxi i cap a l’estació un altre cop. Aquet taxi per el mateix recorregut ens va cobrar 1.90 levas(0.95e).Ens diu el preu i com a tots l´hi diem;
-that´s not ok
va fotre una mala cara, pensava que em fotia un tret allà mateix. I després com a tots l´hi donàvem un bitllet de 5 levas i l´hi dèiem
-like this it´s ok
i es va transformar la seva cara.
Per nosaltres 5 levas son 2.5 euros i no es res i per un taxista que amb la propina et doblin el preu del viatge es una gran cosa que s´agraeix i com ens ho podíem permetre, no ens costava res ser bona gent amb companys de feina.


Faltaven hores perquè sortís el nostre tren i vam intentar canviar el bitllet, i ens el van canviar pero amb la típica mala cara dels funcionaris de Bulgària, i mes al veure que al mati ja l’havíem canviat d´hora també.
Allà a l’estació fotos del 2 personatges, després d´un dia memorable i bronca de la Policia perquè es veu que no es poden fer fotos a l’estació.

Al tren vam anar a un compartiment amb un passatger angles amb el que jo vaig xerrar tot el viatge, mentre el Isidro dormia.

Era un professor de submarinisme, venia de Brugges a la costa Búlgara, a prop de Varna, diu que son ciutats molt mes modernes ,mes preparades per el turisme, en fi ens van passar volant les casi 3 hores de viatge, el tren d´anada estava millor que aquet, inclús volíem fer fotos al lavabo del estat deplorable en que es trobava, però no la trobo. Tinc aquesta del compartiment.
I per fi a Sofia un altre cop, pero son les 7 de la tarda i es molt d hora per anar a dormir.

By xxavigr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.