1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

Publicat per taxidriver | 24 Nov, 2006

Ja hem tornat del viatge a Bulgària. Ara toca escriure el diari del viatge però això em costarà molt. No crec que pugui recordar tots els detalls i els detalls precisament son els que fan veure l´idea de país que es.
Primer que res, dir que es un país al·lucinant, i ens ha encantat. Recomanem a tothom que pugui que hi vagi però a poder ser abans de que entri el euro allà, es molt molt barat tot i anant amb calers allà et pots portar sabates, roba i paraments de la llar per quatre duros i per la resta de la teva vida.

Això si quan compreu que sigui en un lloc que posi els preus perquè a la que pregunteu en angles el preu ja s´ha encarit un 80% però tot es baratíssim excepte les putes! com no porten el preu posat al preguntar en angles ja hi som super cares!

El termometre que fem servir nosaltres per veure el nivell de vida es el taxi evidentment. El preu del kmaquí es de 1.20euros allà 0.49 levas (uns 0.25euros) doncs aquesta es la proporció de preus en tot.
Tot esta molt deixat i molt brut i vell però funciona que es el que ells volen, que funcioni i amb això ja fan.
Per exemple, els arbres estan tots sense podar i que? ja fan la seva funció que es el que compte. En molts casos tapen algun monument però es igual.

Els taxis son de color groc però cada un del seu groc, no com aquí que l´area metropolitana t´obliga a un cert groc. I a ells que? la seva funció es portar gent i la fan, tant se val el tipus de groc, si es diferencien dels altres cotxes
Els taxis que mes hem utilitzat aquets dies han estat el Hyundai Atos, Daewo matiz, Suzuki alto i un model que aquí no hi es que es el Renault Simbol que es el Clio amb cul, com el antic R-7.

Total mentres hi capiga la gent …ja els hi val perquè volen un Mercedes, un C-5 o un 406 com aquí? ells ja tenen prou amb aixo.

Per exemple l´estacio d´autobusos esta delimitada amb unes velles, unes rovellades, altres desencaixades, altre no hi son però hi ha una cinta,.. total la seva funció es delimitar l’estació d´autobusos, no cal que facin bonic. I tot així, amb uns mínims perquè funcionin i ja esta.

Aparcar? tothom aparcar on l´hi cap el cotxe i la grua actua rarament, el mes normal es veure voreres plenes de cotxes, si la gent els pot esquivar perquè han de cridar una grua.. i mil exemples mes, es increïble tot allà.
El transport funciona bastant be, tothom viatge en tramvia o troleibús a la ciutat, gairebe ningú utilitza taxi, es molt car per ells. Qualsevol viatge dins la ciutat val entre 1.9levas i 2.5 levas no mes d’això, vol dir 1 euro o 1 euro 20!!nosaltres evidentment en taxi a tot arreu amb aquets preus.
Vam agafar un tren a Plovdiv (145km + o – ) i anar i tornar val 5levas! nosaltres vam anar en primera i valia 15 levas o sigui que uns 7 euros. Els trens son molt molt vells però també son molt molt puntuals.
La gent es molt amable, excepte els funcionaris que son el súmmum dels funcionaris, no sabeu la sort que tenim amb els funcionaris d’aquí comparat amb els d’allà, quina banda!!
Però la resta de la gent molt amable, t’ajudaven en tot, el viatge en tren a Plovdiv tothom volia parlar amb nosaltres i que anéssim amb ells al seu vago…molt bona gent.
Aquet país hi volem tornar al 2015 per veure el canvi que haurà fet, ells ho saben que això canviarà quan entri el euro, els hi començaran a fotre ordenances municipals i s’acabarà tot.
He explicat que en cap moment m´he sentit amenaçat i així es però si algú hi va que no s´espantisi al entrar a un bar o restaurant veu els símbols que hi han a la porta.

Aquí a tot arreu posa prohibit gossos i prohibit fumar, allà al entrar posa prohibit guineus i prohibit pistoles!!!!!!si si PISTOLES!!!Es impressionant el primer cop que ho veus i et penses que es broma però quan ho veus a molts llocs ja veus que no es broma però tranquils que de veritat que es molt segur, es mes perillós segons quins barris de Paris, Barcelona o Londres que això, ara aquí com et fotis en un merder aquets el deuen resoldre ràpid.

Aquí atracar-te o robar-te amb violència mai ho faran això si, a la que puguin tangar-te ho faran, tingueu clar però be les tangades que ens han fotut no han passat de 10 o 15 levas (5 o 7.5 euros)

By xxavigr

Travel planner y Blogger des de 2005, viatger incansable decidit a no quedar-se en un destí definitiu per el moment i que en aquesta nova etapa de la meva vida estic disposat a veure tot allò que em falta o fins em donin les forces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.