1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

Continuem veient Estambul, avui farem la ruta de les mesquites. Després de veiue les grans de Sultanahmet, ens queden algunes inclús mes grans per veure encara.

Queda poquet per marxar d’aquí i em fa molta pena, sort que no vaig anular el viatge a ultima hora ( estava nevant la setmana anterior).

M´ha encantat la gent molt amable encara que per el carrer no estan per moltes hosties.

Avui veurem 3 mesquites mes. De bon mati he demanat un Uber al hotel, el servei el fan els mateixos taxis grocs però amb el taxímetre posat. El viatge costa uns 3 euros.

Si no voleu anar amb taxi  podeu anar a Eminonu i agafar un dels autobusos del numero 99 o caminar una mica mes fins el pont d´Ataturk i agafar el tramvia T5 fins la parada Eyupsultam teleferik.

Pierre Loti

Pierre Loti, es un altre de les atraccions que recomana fer-la a la tarda a  l’hora de la posta de sol però quan el dia esta ennuvolat com em va tocar a mi, es igual la hora a la que vagis,  .

A mes te pinta de que per la tarda deu estar pleníssim de gent.

Pierre Loti es un mirador de la ciutat, amb una terrasseta amb vistes a la banya d´or. Per pujar i baixar tenen un telefèric que també funciona amb la Istambulcart.

Sincerament, es un lloc agradable para prendre alguna cosa sense la multitud del centre, amb tranquil·litat però les vistes no son les que un espera i menys després de llegit molt del lloc.

Després de  prendre el te( 8 TL com a tot arreu)i fer algunes fotos, he xerrat amb uns Peruans i cap a baix amb el telefèric.

Hi ha també l’opció de baixar a peu per entre mig d´un cementiri musulmà que sembla interessant però a mi el taxista m´havia deixat a dalt i volia baixar amb el telefèric.

Al arribar a baix, a peus del cementiri tenim un mercadillo però no de flors i corones com tindríem aquí, si no de souvenirs.

Si ens endinsem en el mercadillo, al fons ens trobarem amb la Mesquita de Eyup.

Mesquita Eyup Sultà, lloc sagrat de la ruta de es mesquites

La mesquita  actual data del any 1800, reconstruïda a sobre d´altres anteriors.

A aquesta zona va morir Eyup, van estar anys buscant la seva tomba i quan la van trobar van construir una mesquita.

La mesquita de Eyup, es de gran importància per els musulmans per el que aquí trobareu mes creients que turistes.

La seva importància, que la col·loca després de la meca, radica en que Eyup era amic íntim de Mahoma i en el lloc es conserven algunes pertinàcies de Mahoma.

El pati interior de la mesquita es dels mes petits però un cop dins la mesquita, no pots deixar de sorprendre’t per la seva espectacularitat.                       

Al Sortir de la mesquita ens dirigirem cap a la llera de la banya d´or i trobarem el nostre autobús per continuar amb la visita del dia. Agafarem el autobús 86 V.     

Dins l’autobús hi ha pantalles on podem seguir el recorregut i les parades que fa. La nostra parada es Fatih

Mesquita de Fatih

Un cop baixem del autobús, la mesquita ens quedarà a la esquerra, ja veureu les cúpules.

Pugeu el carrer del costat i us trobareu l´entrada al recinte. Com a recinte es dels mes grans entre les mesquites, te un gran pati exterior.

Un cop passem l´esplanada del recinte, al fons, accedirem al pati de la mesquita amb la seva font per rentar-se els peus i després d´unes fotos ja estarem llestos per entrar a aquesta gran mesquita..

El lloc es espectacular, com la majoria de les grans mesquites. Amb uns arcs a que proporcionen una entrada de llum sensacional.

Aquesta mesquita es va construir per ordre de Mehmet II Fatih, de qui pren el nom. Esta construïda sobre el que era una església bizantina en el any 1470.

Un cop sortim de la visita ens dirigirem a peu a la mesquita de Suleymaniye. Pel camí ens creurem amb el aqüeducte de Valente.

 

Aqüeducte de Valente

Sens dubte aquesta ciutat va ser capital del imperi Romà de orient. Mai va ser el imperi bizantí, aquest títol l´hi van atorgar historiadors en el segle XIX. Sempre va ser conegut com el Imperi Romà d´orient.

I com a tal, a pesar de la quantitat de construccions Otomanes, encara podem trobar algunes restes del Imperi Romà, com l’aqüeducte de Valente.

ruta de las mezquitas

Valente es  el nom del emperador amb el que es van acabar les obres en el any 358.

Mesquita del Solimà, ultima parada de la ruta de las mesquites

Sense cap dubte, la mesquita amb les millors vistes de la ciutat. La mesquita que fins fa poc era la mes gran de la ciutat, va ser ordenada construir per el Sultà Solimà el magnífic el any 1550.

Tant el pati que precedeix la mesquita com la pròpia mesquita son de una arquitectura espectacular. En el pati trobarem una columnata rodejant tot el pati, amb la fon en mig.

ruta de las mezquitas

ruta de las mezquitas

Però repeteixo, sense dubte alguna, a pesar de la seva monumentalitat, el millor d´aquesta mesquita son les seves vistes al Bòsfor i la banya d´or.ruta de las mezquitas

Al  sortir de la mesquita, si volem podem millorar inclús les vistes cap el Bòsfor i la banya d´or, pujant a alguna de les moltes terrasses que hi ha a la zona, al terrat dels edificis.            .ruta de las mezquitas

Jo vaig pujar a  una que tenia vistes cap a la mesquita i cap a la banya d´or i el Bosfor Teras Café, els preus a pesar del regal de les vistes, realment barats, no us ho podeu perdre.

ruta de les mesquites  Si voleu mes articles sobre Estambul, cliqueu aquí.

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Vols barats a Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Els millors hotels de Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Tours guiats en Castellà per Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Recorda viatjar amb assegurança de viatges, si cliques la imatge de sota tindràs un 5% de descompte

 

 

By xxavigr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.