1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

 

Aquest país no deixa de sorprendrem. Sempre hi ha alguna cosa nova que et fa obrir els ulls.
Be, ja porto dos mesos aquí al Perú, amb bastantes coses enllestides ja. Amb dos mesos arriba un moment que hi ha moltes coses que ja no et sorprenen, com que els passos de vianants nomes estan per decorar el terra, els clàxons del taxistes per si els vols agafar, la cançoneta dels cobradors de òmnibus, la talla mitja del personal, els “putus” ahorita… el que tothom et parli de vostè ….que durant tot l any es faci de nit a la mateixa hora..

Una nova experiència

Però així i tot fa uns dies vaig tenir una experiència fascinant, agafar l’autobús 35, be  el 35 i el 73 paren davant de casa però l’altre dia tenia que fer un viatge llarguet, anar a visitar un possible soci al centre de Lima.
Anar de Miraflores al centre en bus son uns 50m , la tornada una hora i pico ( “putu” transit), es com anar de la zona franca al passeig Valldaura i mes o menys ja estàs al centre, no geogràfic que es mes enllà però fins al centre del vell Lima.

El bus

L’autobús es un vell school bus americà, transformat en bus de línia.
no deixa de sorprendrem
Primer tema, l’autobús als anys 70 es va quedar sense suspensió i mai mes s’ha sabut res de la suspensió, el que seia al meu costat, ja coneixia els sotracs del carrer i quan arribàvem a un s´agafava a una barra, mentre jo estava uns segons sense tocar el seient amb el cul.
Segon tema, el bus esta fet pels nens USA dels 40 que ni molt menys tenien la talla dels nen USA  d´ara, total, els genolls clavats a la cadira del davant i com aquí condueixen a sac tota l´estona empotrat amb la cadira de davant, surts del bus que penses que t has lesionat als lligaments joder.

L´espectacle

Tercer tema, el viatge, el viatge es tot un espectacle. Cada cop que el bus s’atura a un paradero ( parada ) puja algú amb la seva empresa a “cuestas”.

Begudes

Primer va pujar un que venia gaseosas ( aquí això son coca cola, inka cola, fanta etc) si hi ha poca gent els hi dona temps per sortir abans de que arranqui el conductor.

Xocolata

Següent parada, un home gran venent choco tejas ( chocolatines ) , tercera parada mal rotllo, per davant puja un venent gelats, però per darrera puja un altre venent caramels, allà vaig notar una mica de tensió.
Tercera parada el cobrador passa a cobrar el sol amb vint del viatge, un tio amb una gran capacitat de memòria, ja que recorda  a tothom que no ha pagat encara i a qui si ha pagat, un crack.

El circ

La següent parada ja va ser de traca puja una dona vestida de pallassa, fa un show tipus el club de la comèdia sense gracia.
I després ens fot el rotllo, que ha vingut de províncies amb un circ però la policia els ha fotut a tots a la presó i ella nomes vol treballar etc etc, aquesta te gran èxit entre el públic, mes pel rotllo final que no pel show, a mi no em va convèncer.

Musica

La següent parada un noi jove amb una guitarra trencada, amb les cordes lligades de qualsevol manera.
Ens explica que l´hi van trencar la guitarra uns que no els va agradar el show, que nomes feia un mes que la tenia i que estava aprenent a tocar, jo no l´hi hauria trencat la guitarra, jo l hi hauria trencat la cara directament.

Hora de dinar

Següent parada, arriba l hora del dinar biennnnnnnnn, entrepans guarrus!! Com els que fan els xinus pel carrer a bcn al sortir de la disco.
A un sol!! Hi ha de tot, de pollo, de pollo rebozado, de hilo de pollo ( pollastre estripat) i de pollo amb no se que, poc èxit va tenir, la gent acabava de dinar ja.

Cinema

Per continuar el viatge que menys que distreure´ns, doncs si, pujar un venent les ultimes novetats en dvd, fracàs absolut pobre noi.

El desastre

I després puja el crack del viatge, aquest no vent res, demana directament, i t ho diu clarament que ell no sap fer res, joder que trist, als 50 anys que no sàpigues fer res…
Al final ja ni me´n recordava del possible soci, es mes vaig dubtar si quedar-me la resta del recorregut al bus.
Es que a partir d’allà començaven altre tipus de barris i potser pujava algun venent coca o armes o ves a saber si hi hauria hagut show de cabaret i tot.
Ja sabeu si aneu a Lima, agafeu el E35 o el E73 ruta A.
Mes articles del Perù aquí
AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Vols barats a Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Els millors hotels de Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Tours guiats en Castellà per Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Recorda viatjar amb assegurança de viatges, si cliques la imatge de sota tindràs un 5% de descompte

 

 

By xxavigr

Travel planner y Blogger des de 2005, viatger incansable decidit a no quedar-se en un destí definitiu per el moment i que en aquesta nova etapa de la meva vida estic disposat a veure tot allò que em falta o fins em donin les forces.

4 thoughts on “SHOW DEL BUS E35”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.