1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

Avui farem una volta pels museus del mall a Washington DC, capital dels EUA. A veure quants museus i monuments som capaços de visitar a 2.2 milles, és a dir en 3.5 quilòmetres.

Si, the Mall és una gran esplanada al centre de Washington DC, una gran esplanada de gespa, on fer un agradable passeig.

És un recorregut en què tot i haver-hi tants museus, els nens el gaudiran pel curiós dels museus (res a veure amb museus carregats de quadres) també podran relacionar molts edificis que vegin amb els vistos a les notícies o pel·lícules i si s´estressen, tenen una gran esplanada per córrer.

A un extrem tens l’imponent Capitoli i a l’altra banda El monument de Lincoln. Pel camí ens trobarem llocs tan emblemàtics com la casa Blanca, l’obelisc a Washington o una infinitat de museus de la Smithsonian institution.

Comencem

Nosaltres vam escollir començar pel capitoli per diversos motius primer perquè arribem amb metro a Union Station. La principal estació de trens de la capital, segon motiu per treure’ns de sobre la visita més llarga del recorregut pel Mall.

I darrer motiu, per acabar a la tarda al monument a Lincoln i tenir una fantàstica vista de l’efecte mirall sobre el llac de l’obelisc de George Washington.

La visita al capitoli és gratis, si de franc. El tour pot ocupar-te durant una hora i mitja més o menys, al visitor center de l’edifici tindràs opció a altres tours com les sales del senat o la sala d’exposicions.

Darrere del capitoli, a First st trobarem la llibreria del congrés que bé mereix una interessant visita, just al costat hi ha la cort suprema dels Estats Units també amb un edifici molt bonic.

Feta la visita del capitoli ens endinsem ja al Mall pròpiament dit.

Museu Nacional dels Indis Americans, el primer dels museus del mall a Washington, que ens trobem

Primer ens trobarem el Museu Nacional dels Indis Americans. Museu dedicat a la història, llengües i art dels indis.
Aquest museu obre a les 10 del matí i com tots al Mall són gratuïts.

National air and space Museum, el més espectacular als museus del Mall a Washington

Al meu personalment aquest i el d’Història americana van ser els que més em van agradar per l’espectacular aquest i curiós l’altre.

En aquest podrem veure tota mena d’avions de tots els temps a mida natural, molts penjats del sostre. També podrem entrar a la cabina d´un Boing.
Una altra part del museu està dedicat a l’era espacial, podent veure una nau Apol·lo i diferents coets espacials.
Un cop finalitzada la visita ve el més complicat si heu vingut amb nens, convèncer-los per abandonar el lloc.

Hirshorn Museum

Just al costat de l’Air and Space museum. Un edifici rodó amb interessants exposicions d´art modern.

National Gallery of Art

Just al davant hi ha aquest museu dedicat a l’art nord-americà i també una mica d’art Europeu.

National Archives Research Center

Si sortim del mall i només creuem el carrer ens trobarem amb l’edifici dels arxius nacionals.
Compta amb un museu on podrem veure documents fundacionals de la nació com la declaració d’independència, la constitució i la declaració dels drets de la constitució dels Estats Units, entre d’altres.

Museu d´historia natural, un llibre obert en los museus del mall en Washington

És un dels museus de la Smithsonian institution més visitats. Disposa d´una col·lecció de més de 125 milions d´exemplars entre animals, plantes, fòssils, roques i meteorits.
Una visita bé val la pena.

Castell Smithsonian

Museos del Mall

En sortir del museu d’història natural, just davant tenim el Castell Smithsonian.
El curiós de la Smithsonian institut és el seu origen. El senyor James Smithson, era un britànic que mai no va visitar els EUA.
Va deixar la seva fortuna al seu nebot en morir el 1829 però amb una condició, si aquest moria sense hereus, la fortuna aniria als Estats Units per a l’augment i la difusió del coneixement dels homes.

El nebot va morir als 6 anys de la seva mort, sense hereus i els diners de la fortuna va creuar l’Atlàntic i el 1846 el congrés dels EUA va aprovar la creació de la institució publicoprivada Smithsonian.
Actualment compta amb 19 museus, la majoria a Washington DC.

National Museum of American History, una de les principals visites als museus del mall a Washington

Quan visites un museu d’Història Nacional d’algun país, normalment trobes solemnitat, història, dades, imatges de la història del país en qüestió de la seva fundació, guerres….
Benvinguts als Estats Units, això és un altre tipus de museu nacional d’Història. Aquí tenen tota mena d’objectes que han recol·lectat al llarg de la seva història

Museos del Mall

Evidentment la seva història és la que és i els objectes van des de banyeres del 1900 a una còpia de R2P2, màquines d’escriure de tots els temps, cartells dels carrers de les ciutats del país (Av Lincoln, Av Kennedy, G. Washington st, tot per demostrar que el nom més usat als carrers del país és Second Street, perquè a la primera, en ser la principal, li solen canviar el nom per commemorar algú), carretes, sabates que va fer servir Judy Garland a la pel·lícula el mag d’Oz, màquines de tren, cotxes…
Un autèntic impacte el museu, la primera vegada que el vaig visitar, no m’havia mirat res del que em podia trobar i vaig anar seguint el meu instint que em deia que allà hi havia un museu d’història.
Vaig sortir realment impactat però en realitat si és una manera d’explicar la història d’un país,  i una manera com no t’ho expliquessin a cap altre país.
Aquí s’acaba la visita al Mall pròpiament dita, ens queda el museu de l’Holocaust i el museu de la moneda (on imprimeixen el paper moneda del país) però ja estan girant la 14th Street.
Els museus continuen pels carrers dels voltants però un cop arribats aquí, ja estarem saturats de museus i els ulls se’ns aniran cap a les 3 icones de la ciutat i del país que tenim al davant: La casa Blanca a la dreta,  L’obelisc de George Washington i el monument a Lincoln però aquests ja els veurem en un altre article.

Més articles sobre els Estats Units en aquest enllaç

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Vols barats a Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Els millors hotels de Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Tours guiats en Castellà per Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Recorda viatjar amb assegurança de viatges, si cliques la imatge de sota tindràs un 5% de descompte

 

 

By xxavigr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.