1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  1. Recent Posts
  2. Recent Comments
  3. Archives

La regió d´Alsàcia sense dubte es un gran destí de vacances. Et dona moltes opcions com estar-hi allà totes les vacances o combinar-la amb un viatge a Suiza, Baviera o altres parts de Alemanya.

L´Alsàcia està situada al Nord Est de França on conflueixen França, Alemanya i Suïssa.

Aquesta regió al llarg dels últims segles ha tingut un anar i venir de França a Alemanya continuo.

A l edat mitjana es va incorporar a França però al segle xix va passar a formar part d´Alemanya, en acabar la primera guerra mundial va retornar a França però durant l´Alemanya Nazi va retornar al tercer Reich, fins acabar la segona guerra mundial que va tornar fins ara a França.

Com moure´s

L´ideal per visitar aquesta regió sense dubte es amb el propi cotxe, ja que ens donarà una gran llibertat de moviment entre els poblets i llocs a visitar, fer-ho amb transport públic ens farà dedicar-li molt mes temps del necessari.

En el seu defecte, es por arribar en avio i llogar un cotxe.

On instal·lar-se

En realitat si anem en cotxe tant se val però jo recomanaria fer-ho a Estrasburg per la senzilla raó que tens molta mes oferta i mes opcions de distreure´t en hores que no visitis res i mes vida. A part de que es una ciutat encantadora.

Però una bona opció es anar allotjant-te als llocs on vagis arribant, sobretot si voleu mes tranquil·litat a la nit. També heu de tenir en compte aleshores el fer i desfer maletes cada dos o 3 dies. En fi decisió personal.

Un altre manera de viatjar es de càmpings.

França es el millor país del mon per fer-ho, per la seva extensa xarxa de càmpings arreu del país, per els seus preus, normalment mes barat que a Espanya i perquè a demes hi ha una xarxa de càmpings municipals a la majoria de pobles, amb preus mes assequibles que als privats i amb els mateixos serveis.

Aquí teniu el Link del càmping municipal de Colmar

La ruta

Colmar

La petit Venise

Si venim en cotxe des de Catalunya, com hem dit, la primera parada tindria que ser Colmar i fer una o 2 nits al menys per descansar del llarg viatge i per poder admirar el que ens ofereix.

També podríem haver-nos aturat a Moulhouse

Sense dubte el barri mes visitat de Colmar, al sud est de la ciutat. El nom de la petita Venecià l´hi va gran, que nomes es un riu i un braç del rio pero pel demes un lloc encantador tant per passejar, anar en barca o en un trenet turístic. Si es poden llogar barques per anar pel riu,

La regió d´Alsàcia

Per tot el barri podeu veure les típiques cases de la zona, amb les seves bigues de fusta a la vista i molta flor, sobretot al estiu.

Passejar pel centre

Una de les grans coses a fer per Colmar es visitar el seu centre historic entre la plaça del mercat i el carrer de Marchands, zona molt animada plena de botigues i restaurants.

Per aquests carrers també us trobareu cases molt famoses com la que va neixer el creador de la Estàtua de la Llibertat, actualment un museu.

La regió d´Alsàcia

Saint Martin

Al final d´aquets carrerons trobareu la plaça de la catedral, amb la catedral dedicada al patró de França.

La catedral va ser aixecada en principi en el estil romànic allà del segle XII però mes endavant es va anar transformant al estil gòtic actual.

Sense cap mena de dubte, una de les millors de tota Alsacià.

La regió d´Alsàcia

La regió d´Alsàcia

Maison des tetes

Aquesta casa de la rue des tetes es d’ estil renaixentista.

La façana té dues plantes , separades per bandes i tres nivells a gablet.

El nom del edifici es degut als 106 caps  que adornen el mirall i les finestres.

La regió d´Alsàcia

Ja nomes ens quedarà voltar pel poble i anar descobrint mercats i places amb terrasses.

Vins a Colmar

Al sud de Colmar teniu la petita població de Eguisheim, coneguda per els seus vins d’aquí de la regió dels voscs  ( vosgos en Castellà). Una de les caves que vàrem visitar va ser wolfberger però si busqueu organitzen moltes rutes, inclús de tot el dia relacionades amb el vi, visitant varis poblets.

L´altre lloc a prop es Turckheim i Riquewihr, també amb caves de vins, a mes aquests dos poblets tenen un castell. No cal entrar a les caves però si fer una passada pel poble i veure´ls que valen la pena.

Encara que si no ets molt entès o aficionat aquestes rutes acabes veient-los tots els vins iguals.

Château du Haut-Kœnigsbourg

Després de passar dos o tres dies a Colmar i els seus voltants la nostra següent parada abans d´arribar a Obernai serà el castell del alt Koenigsbourg.

La regió d´Alsàcia

El lloc on podrem dormir serà la ciutat de Salestat, ben a prop del castell a 12 kms o simplement fer un excursio des de Colmar ja que nomes esta 26 kms.

El preu de l´entrada per els adults es de 9 euros per veure aquest castell a dalt de la muntanya que ens oferirà unes grans vistes actualment, ja que es troba a 757mts d´alçada.

Aquestes mateixes vistes que avui en dia gaudim, en temps passat servien per fàcilment defensable el castell per l´alçada. Les vistes avui ens ofereixen un panorama fantàstic la selva negre, els vosgos i la plana d’Alsàcia i fins i tot dels Alps.

A part la seva historia i el seu interior el fan d´una visita ben entretinguda.

Obernai

Aquí l’atracció principal no es al poble.

Dins el poble podreu veure el pou de les sis galledes ( Puits a six seaux), l’església de Sant Pere i Sant Pau, i vins mes vins.

Mont de Santa Odile

Un cop instal·lats a Obernai (49kms mes enllà de Colmar) el nostre objectiu serà arriba a la localitat de Ottrot, On a dalt d´un turo a 763mts d´alçada trobarem el Santuari de Santa Odile.

La regió d´Alsàcia

Al mont la principal visita es el convent Hohenburg, construït per un noble a l’edat mitjana en honor a la seva filla Odile, ara es conegut com el santuari de Santa odile.

Aquí també tindreu unes magnifiques vistes dels vosgos. El complex també us ofereix hotel y restaurant per els que busquin quelcom mes que una visita.

Muralla Pagana

Si camineu 15 minuts des de el santuari us trobareu amb la muralla pagana. Una muralla feta amb pedres fins a l´alçada d´una persona que segons alguns historiadors es de l’època de bronze i segons uns altres del segle II ac.

Estrasburg

La nostra següent parada i ultima a l’Alsàcia serà una de les capitals de la comunitat Europea, Estrasburg. La capital d’Alsàcia.

Aquí us deixo un mapa amb el recorregut que farem, pràcticament tot el que hem de veure es dins la gran illa d´Estrasburg.

Barrage de Vauban

Abans d’entrar a la gran illa ens trobarem amb la Barrage de Vauban o la presa de Vauban, data del segle XVII. Fou construit coma presa i defensa militar, ara es un pont que dona unes grans vistes quan es fa de nit.

La regió d´Alsàcia

Ponts Couverts de Strasburg

La següent visita que ens trobem son els ponts coberts, malgrat no esta coberts. Fa segles van perdre el cobert i així i tot han mantingut el seu nom.

El dominen 4 torres. I ens faran d´entrada per dirigir-nos a la petite-france.

La regió d´Alsàcia

Le petit -France

Un lloc ideal y espectacular per passejar i fer-se moltes fotes per ho bonic del lloc. Barri amb cases típiques alsacianes, amb molts restaurants i botigues amb especialitats locals.

Es una petita ciutat dins de Estrasburg. No us heu de perdre el lloc de Benjamin  Zix on podreu fer les millors fotos sobre el riu i les cases dels voltants.

A continuació tindreu la rue  du Bain-aux-Plantes, on la majoria de les casses tenen el típic entramat de bigues de fusta, tant típiques de la regió.

Al final del carrer trobareu el famós pont giratori.

Plaça Kleber

D’aquí podríem anar a descansar a alguna de les terrasses de la plaça Kleber, per agafar forces pel que ens queda perveure.

Després d’haver descansat una mica continuarem cap el imperdible de la ciutat. Baixarem fins la plaça Gutemberg i ben a prop tenim la catedral d´Estrasburg.

Catedral d’Estrasburg

Senzillament espectacular, única e impressionant.

Es sens dubte una obra mestre del gòtic, la seva punxa que s´eleva a mes de 142mts es visible des de ben lluny.

Nomes es van necessitar 3 segles per acabar-la però realment va valdre la pena, no us perdeu detall dels detalls ( valgui la redundància) tant de fora com de dins.

A dins no deixeu d´admirar els vitralls, ni l´orgue, ni el púlpit. també trobareu un rellotge astrològic.

I per últim ens quedarà pujar a dalt de l´agulla, 330 esglaons fets per algú amb millors pulmons que jo.

Un cop acabem la visita, anirem cap el riu i el creurem per sortir un moment de l’illa d´Estrasburg i anar al museu Alsacià.

Museu Alsacià

Aquest museu ens servirà per aprendre sobre les tradicions a les cases Alsacianes, son tres pisos i vas veient habitació per habitació com era la vida abans, també es atractiu perquè esta ben explicat, no com a altres llocs.

Tornarem a l’illa d´Estrasburg i farem una passada rapida per la església de Sant Tomàs.

Ja nomes ens quedarà passejar per l’illa d’Estrasburg i gaudir del seu ambient però aquí no s´acaba Estrasburg, fora de l’illa te moltes mes atraccions com el Palau del Rhin, l’Església de Sant Pau o el barri Europeu.

Batorama

Un altre atracció que no us podeu perdre son els recorreguts d´una hora aproximadament per el riu, tindreu una altre visió de l’illa d’Estrasburg.

Per comprar bitllets aneu aquí.

I fins aquí el recorregut per l’Alsàcia, nosaltres el vàrem combinar anar fins a Colònia passant per Heidelberg i Trier i tornant per Paris. Es una idea.

Un altre si aneu amb nens, es tornar per el costat Alemany per Baden-Baden  i aturar-vos a Europa-park per que ells s´ho passin be i continuar fins a Friburg  i tornant a França per Basilea.

Si voleu mes articles sobre França aneu aquí 

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Vols barats a Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Els millors hotels de Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Tours guiats en Castellà per Nova York clicant la imatge de sota

AJUDA PER EL TEU PROPER VIATGE
Recorda viatjar amb assegurança de viatges, si cliques la imatge de sota tindràs un 5% de descompte

 

 

 

 

By xxavigr

Travel planner y Blogger des de 2005, viatger incansable decidit a no quedar-se en un destí definitiu per el moment i que en aquesta nova etapa de la meva vida estic disposat a veure tot allò que em falta o fins em donin les forces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.